Toyota Corolla Cross Forum banner

2026 Cross

456 views 9 replies 5 participants last post by  Dusty  
#1 ·
Czy jest sposób, aby wyłączyć radio, aby nie włączało się za każdym razem, gdy uruchamiasz samochód?

#3 ·
Zamówiłem zapasową oponę u mojego dealera Toyoty, która powinna wkrótce dotrzeć, jak sądzę. Muszę poczekać, aż dostanę tę zapasową oponę, aby zdecydować, jak ją zamontuję. Zamówiłem również zestaw do montażu zapasowej opony, którego jeszcze nie otrzymałem, wysyłka wydaje się obecnie bardzo powolna.

#6 ·
Czy ktoś ma do czynienia z problemem koła zapasowego w swoim Cross? Zamówiłem koło zapasowe i felgę. Muszę poczekać, aż zmierzą głębokość felgi, aby wiedzieć, jaki zestaw naprawczy zamówić, abym mógł umieścić koło zapasowe w schowku na koło zapasowe. Właśnie pojechałem do Falkner Toyota w Harrisburg PA, gdzie kupiłem Toyotę.
Powiedzieli, że nie zainstalują części z rynku wtórnego. Ponieważ nie produkują niczego na problem z kołem zapasowym, to nie jest w porządku.
Wygląda na proste w instalacji, nie powinno być problemów, z wyjątkiem podniesienia koła zapasowego, miałem dwie operacje kręgosłupa. Dam znać, jeśli moje koło i opona kiedykolwiek dotrą do dealera.

#9 ·
Cóż, moja żona ma starszą Toyotę Corollę, jej podnośnik samochodowy działał do podnoszenia samochodu i standardowy klucz do kół też działa. Więc muszę zamówić podnośnik, po prostu włożę nasadkę i 1/2 cala długą grzechotkę z mojej skrzynki z narzędziami do krzyżaka. Mam teraz 76 lat, ale zachowałem wszystkie moje narzędzia, byłem mechanikiem samochodowym i blacharskim przez 18 lat, dopóki nie poszedłem do pracy dla armii, wykonując specjalne modyfikacje helikopterów. Od 8 lat walczę również z ostrą białaczką limfoblastyczną. Lekarze się jej pozbywają, ale ona ciągle wraca. Zajmuję się tym teraz ponownie od zeszłych Wielkanocy. Przez trzy miesiące miałem pompę do chemioterapii dożylnej 24/7, mam nadzieję, że tym razem się nie pojawi. Mam nadzieję, że moja felga i opona wkrótce przyjdą, wtedy będę musiał zmierzyć i zamówić zestaw do rozwiązania problemu z wtyczką. Semper fi

#10 ·
Auć – Białaczka. Dwie moje krewne miały jej formę. Jedna jest w remisji od ponad 15 lat, a druga dożyła dziewięćdziesiątki. Ta ostatnia miała stale wysoki poziom WBC. Jeśli chodzi o klucze do kół, mam przedłużany klucz i dwa obrotowe nasadki, pasujące do czterech rozmiarów. Moja nakrętka zabezpieczająca koło ma inny rozmiar niż właściwe nakrętki kół. Więc, działa dla mnie.